+30 210 988 8564 dildotattoo@gmail.com

FAQ

 

συχνες ερωτησεις για PIERCING ΚΑΙ TATTOO

PIERCING

Κατά τη μακροχρόνια παρουσία μας στο χώρο του body piercing στην Αθήνα (τα τελευταία 18 χρόνια) με μεγάλη αυτοπεποίθηση μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το dildo tattoo studio ως το καλύτερο piercing studio στην Ελλάδα, με πραγματικά χιλιάδες (ικανοποιημένους) πελάτες από όλη τη πόλη μας, από την επαρχία αλλά και τουρίστες από το εξωτερικό.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια η εξοικείωση του ελληνικού κοινού με το body piercing έχει μεγαλώσει, ο κόσμος είναι καλύτερα ενημερωμένος, οι μύθοι και οι ανακρίβειες του παρελθόντος σιγά σιγά περιορίζονται.

Οι ερωτήσεις που έχουμε κληθεί να απαντήσουμε είναι πραγματικά πάρα πολλές και διαφορετικές , που κάποιες από αυτές μας ξαφνιάζουν ακόμα. Υπάρχουν όμως και άλλες συχνές, σίγουρα λογικές και το κυριότερο δικαιολογημένες ερωτήσεις που μας κάνετε, καθώς η διαδικασία που πραγματοποιούνται τα piercings, οι γενικές συμβουλές, η διάρκεια επούλωσης, τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε, και αυτά που πρέπει να αποφύγουμε διαφέρουν σε κάθε piercing, αλλά και ανάλογα με την εμπειρία και το σκεπτικό του κάθε studio.

Έτσι λοιπόν, 10 από τις συχνότερες και πιο δικαιολογημένες ερωτήσεις σχετικά με το body piercing και τα microdermals θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε παρακάτω.

Είναι με ραντεβού;

Στο dildo tattoo studio τα body piercings και τα microdermals γίνονται στις ώρες λειτουργίας, συνήθως με ραντεβού! Απλά με μια τηλεφωνική επικοινωνία για να δούμε τη διαθεσιμότητα μας και μπορείς να κανονίσεις τη μέρα και την ώρα. Όταν θα έρθεις στο κατάστημα μας μέχρι να σου εξηγήσουν στην υποδοχή τη διαδικασία και την περιποίηση και να εξοικειωθείς λίγο με το χώρο του καταστήματος, θα έρθει η ώρα να κάτσεις στη καρέκλα του piercing.

Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης;

Σε όλα τα piercing (από την απλή τρύπα στο αυτί, μέχρι τη τρύπα στον αφαλό και τα εμφυτεύματα) ο κίνδυνος μόλυνσης είναι υπαρκτός. Όσο διαρκεί η διαδικασία επούλωσης, η ανοιχτή πληγή μπορεί να είναι εκτεθειμένη και αν δεν είμαστε τυπικοί στην περιποίηση μας, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης (ήπιας τις περισσότερες φορές, μόλυνσης παρ’όλα αυτά).

Θα μου πέσει το φρύδι/θα χάσω τη γεύση μου/θα μπορώ να θηλάσω;

Το βασικότερο και σημαντικότερο στοιχείο της φιλοσοφίας μας είναι η ασφάλεια και η υγιεινή του πελάτη. Ποτέ δεν θα κάναμε κάτι που θα μπορούσε να επιφέρει τέτοια αποτελέσματα. Τα eyebrow/tongue/nipple piercings δεν επηρεάζουν τέτοιες λειτουργίες του οργανισμού και οι παραπάνω ανησυχίες είναι αβάσιμες. Ασφαλής διαδικασία στη διάρκεια του piercing και αυστηροί κανόνες υγιεινής κατά την περιποίηση είναι όσα πρέπει να γνωρίζεις.

ΠΟΝΑΕΙ;;;

Μια ερώτηση που ακούμε πολύ συχνά είναι το κατά πόσο το εκάστοτε piercing πονάει.
Το σημαντικότερο είναι ότι η διαδικασία γίνεται με το καλύτερο και πιο ανώδυνο τρόπο από έναν επαγγελματία με 18 χρόνια εμπειρίας και χιλιάδες piercings στο ενεργητικό του. Επίσης διαρκεί πολύ λίγη ώρα και στις περισσότερες περιπτώσεις, εκείνη τη στιγμή ο πόνος είναι σχετικά ανεπαίσθητος. Από εκεί και πέρα η ευαισθησία ή η ανοχή του καθενός είναι διαφορετική και καθορίζει αν τελικά πονέσει λιγάκι (αν έχεις φόβο ή ανησυχία για βελόνες και διαδικασία, ενημέρωσέ μας).

Με βελόνα ή με πιστόλι;

Σε οπουδήποτε σημείο του σώματος σου και αν αποφασίσεις να κάνεις piercing πρέπει να ξέρεις ότι η μέθοδος “πιστόλι” θεωρείται πλέον εκτός από ξεπερασμένη και “απαγορευμένη”. Αρχικά καταστρέφει τους ιστούς στο σημείο και πονάει αρκετά. Στη συνέχεια δυσκολεύει πολύ τη διαδικασία επούλωσης αφού η πίεση που ασκείται από το μη αιχμηρό αντικείμενο που διαπερνά το σημείο (δηλαδή το σκουλαρίκι) είναι πολύ μεγαλύτερη από την πίεση που ασκεί η βελόνα, με αποτέλεσμα το πιστόλι να δημιουργεί πολύ μεγαλύτερο τραυματισμό στο σημείο. Η απάντηση λοιπόν είναι body piercing με βελόνα ΜΟΝΟ.

Τι πρέπει να προσέχω μετά;

Πολύ σημαντική ερώτηση και απλή απάντηση… Σε γενικές γραμμές τηρούμε βασικούς κανόνες υγιεινής, δεν πιάνουμε τα piercings με βρώμικα χέρια , δεν φέρνουμε την τρύπα σε επαφή με βρώμικες επιφάνειες ή κατοικίδια ζώα και είμαστε τυπικοί με τις οδηγίες καθαρισμού ανάλογα με το σημείο.

Μπορώ να πάω για μπάνιο;

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα με πολύ ζέστη ήλιο και θάλασσα η ερώτηση αυτή είναι αυτονόητη και η απάντηση απλή… Μπαίνουμε στη θάλασσα αλλά όχι σε πισίνα και συνεχίζουμε να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και την περιποίηση.

Πως κάνουμε microdermal piercing;

Η διαδικασία του microdermal piercing είναι σχετικά απλή μόνο που περιλαμβάνει μια βελόνα βιοψίας (dermal punch) αντί για τη βελόνα του piercing

Μπορώ να διαλέξω ότι σκουλαρίκι θέλω;

Το πρώτο σκουλαρίκι που βάζουμε σε κάθε τρύπα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές σε μέγεθος, πάχος και υλικό καθώς επίσης και την δυνατότητα να μπει σε υγρό κλίβανο για αποστείρωση. Έτσι δεν μπορούμε να διαλέξουμε το αρχικό σκουλαρίκι. Μπορούμε να αλλάξουμε όμως μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαφορετικό για κάθε piercing (από δύο βδομάδες μέχρι ένα μήνα).

Είμαι κάτω από 18 μπορώ να κάνω piercing?

Μπορείς να κάνεις piercing αρκεί να σε συνοδεύει κηδεμόνας ή να έχεις έγγραφη άδεια από αυτόν.

TATTOO

Ο χώρος του ΤΑΤΤΟΟ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει μια αλματώδη εξέλιξη με την διείσδυση του στην κοινωνία και ειδικά στις νεότερες ηλικίες να είναι πλέον αρκετά μεγάλη. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι ηλικίας 18-40 ετών είτε έχουν ΤΑΤΤΟΟ είτε έχουν στο περιβάλλον τους κάποιον που έχει τουλάχιστον ένα.

 

Έτσι οι περισσότεροι έχουν μια σχετική εικόνα για το ΤΑΤΤΟΟ που κάποιες φορές είναι ρεαλιστική και κάποιες άλλες όχι. Πάντα ο καλύτερος τρόπος είναι να ρωτάς κάποιον που εμπιστεύεσαι (ακόμα και τις ποιο απλές και κοινές ερωτήσεις) και στη συνέχεια να διασταυρώσεις τις πληροφορίες που πείρες. Οι επαγγελματίες του χώρου είναι σίγουρα οι καταλληλότεροι να σου δώσουν τέτοιες πληροφορίες και αυτό θα προσπαθούμε να κάνουμε παρακάτω , απαντώντας στις 10 συνηθέστερες ερωτήσεις που δεχόμαστε σε σχέση με το ΤΑΤΤΟΟ.

Πονάει;

Όπως λέμε και για την αντίστοιχη ερώτηση στις FAQ του body piercing ο πόνος είναι κάτι υποκειμενικό… επίσης τα σημεία που πονάει ο καθένας μας διαφέρουν. Ένας παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο είναι το μέγεθος (και αντίστοιχα ο χρόνος) του ΤΑΤΤΟΟ. Ένας άλλος παράγοντας είναι το είδος του TATTOO (γραμμικό, με σκιές, dotting κλπ). Επίσης κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο είναι η καλή προετοιμασία τις προηγούμενες μέρες. Ένας ξεκούραστος και μη ταλαιπωρημένος οργανισμός, είναι σύμμαχος για το ΤΑΤΤΟΟ.

Πόσο θα κοστίσει;

Ένα από τα σημαντικά πράγματα που ενδιαφέρουν σχεδόν κάθε πελάτη είναι και το κόστος του νέου του ΤΑΤΤΟΟ. Οι παράγοντες που καθορίζουν τη τιμή ενός σχεδίου είναι πολλοί, μερικοί από αυτούς είναι το ακριβές μέγεθος, το επίπεδο δυσκολίας, οι λεπτομέρειες, ο χρόνος που θα χρειαστεί κλπ. Όταν θα έχουμε καταλήξει σε όλα τα παραπάνω, μπορούμε να δώσουμε και το κόστος..

Ποτέ μπορώ να το κάνω;

Και σε αυτή τη περίπτωση η απάντηση μας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Για μικρά σχέδια υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα walk in, αν όμως θέλεις συγκεκριμένο style από κάποιον από τους tattoo artists μας ,θα πρέπει να εξετάσουμε τη διαθεσιμότητα του σε σχέση με τη δικιά σου. Σε γενικές γραμμές η εξυπηρέτηση μας είναι γρήγορη και κάποιες φορές ακόμα και άμεση.

Τι πρέπει να προσέχω/τι πρέπει να κάνω μετά;

Η γενική ιδέα για τη φροντίδα μετά από ένα TATTOO μπορεί να μπει ακόμα και σε μια πρόταση… Υγιεινή (λόγω της πληγής που θα υπάρχει), καθαριότητα και ενυδάτωση.

Η διασφάλιση της υγιεινής περιλάβει την προστασία του σημείου από επιφάνειες που μπορεί να μην είναι τόσο καθαρές ακόμα και στο ίδιο μας το σπίτι. Η καθαριότητα έχει να κάνει με την διασφάλιση του παραπάνω μέσω του πλυσίματος του TATTOO το λιγότερο 3 φορές τη μέρα, και η ενυδάτωση διασφαλίζει την ομαλή επούλωση της πληγής. Επίσης αποφεύγεις γυμναστική, πισίνα, θάλασσα και ιδρώτα για ένα χρονικό διάστημα. Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη ερώτηση θα βρεις στο section του site μας με τις περιποιήσεις.

Τι πρέπει να έχω κάνει πριν έρθω στο ραντεβού μου για ΤΑΤΤΟΟ;

Είτε έχεις κλείσει ραντεβού για ένα μεγάλο σχέδιο είτε για ένα μικρό TATTOO καλό είναι να έρθεις ξεκούραστος, φαγωμένος και ενυδατωμένος. Απέφυγε αλκοόλ και ξενύχτι. Όλα τα άλλα μπορείς να τα αφήσεις σε μας.

Είναι με ραντεβού.

Αν ενδιαφέρεσαι για ένα μεγάλο σχέδιο καλό είναι να το έχουμε προγραμματίσει νωρίτερα και να υπάρχει κλεισμένο ραντεβού. Για απλούστερα και μικρότερα σχέδια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνουν και χωρίς ραντεβού.

Με ποιον θα το κάνω;

Αν έχεις μια συγκεκριμένη αγάπη και αδυναμία σε κάποιον από τους TATTOO artists μας δεν θα σου χαλάσουμε χατίρι. Αν όμως θες να στο κάνει ο καταλληλότερος με βάση το σχέδιο και το style που σε ενδιαφέρει θα αποφασίσουμε μαζί στην υποδοχή για το ποιος τελικά θα ταιριάξει καλύτερα στις ανάγκες και τα θέλω σου.

Είμαι κάτω των 18 ετών, μπορώ να κάνω ΤΑΤΤΟΟ?

Αν πιστεύεις ότι έχει η έρθει η ώρα για το πρώτο (ή το επόμενο ΤΑΤΤΟΟ σου) πριν να κλείσεις το 18ο έτος της ηλικίας σου, θα πρέπει πρώτα να έχεις “ψήσει” έναν από τους δύο γονείς/κηδεμόνες σου. Με μια επικυρωμένη δήλωση του νόμου 105 που να αναφέρει ότι σου επιτρέπει να κάνεις ΤΑΤΤΟΟ και την ταυτότητα σου μπορείς να κάνεις.

Ποτέ είναι η κατάλληλη εποχή;

Το νέο σου ΤΑΤΤΟΟ πρέπει να μείνει εκτός θάλασσας και πισίνας για όσο διαρκεί η επούλωση του. Αυτό μπορεί να είναι από 2 έως 4 εβδομάδες ανάλογα με το ΤΑΤΤΟΟ, το σημείο, το μέγεθος, το δέρμα σου αλλά και την ικανότητα του οργανισμού σου να επουλώνει τις πληγές του. Επίσης για το ίδιο διάστημα δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντηλιακό. Έτσι ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σου και τις ασχολίες σου μπορείς να οργανώσεις ποτέ σε βολεύει να κάνεις TATTOO.

Έχω ένα συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, μπορώ να κάνω ΤΑΤΤΟΟ; Τι πρέπει να κάνω μετά;

Σε αυτή την πολύ σοβαρή ερώτηση ο καταλληλότερος να απαντήσει είναι ο γιατρός σου. Μπορεί να έχουμε γνώσεις πρώτων βοηθειών, γνώσεις αποστείρωσης, και κάποιες βασικές γνώσεις για τις ιδιότητες του ανθρώπινου δέρματος και σώματος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δώσουμε μια τέτοια απάντηση, που χρειάζεται τις γνώσεις του προσωπικού σου γιατρού.
Επίσης καλό θα είναι οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση να γίνει από κοντά ή με ερώτηση που θα μας στείλεις στο mail μας ή στα social media.

συχνες ερωτησεις για  TATTOO απο τους Artists

Π. Φαληρο

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

+ 30  210  988  8564

EMAIL

dildotattoo@gmail.com

Διευθυνση

Νεφέλης 10, Π. Φάληρο
17564, Αθήνα
Ελλάδα

Ωρες λειτουργιας

Δευ - Παρ 11:00 - 20:00
Σαββάτο 11:00 - 17:00
Κυριακή Κλειστά

DOWNTOWN STORE

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

+ 30  210 322 1918

EMAIL

dildotattoo@gmail.com

Διευθυνση

Ερμού 37 &, Φωκίωνος 5
10563, Αθήνα
Ελλάδα

Ωρες λειτουργιας

Δευ - Παρ 11:00 - 20:00
Σαββάτο 11:00 - 17:00
Κυριακή Κλειστά